Kõik artiklid

8 tööriista ja nõuannet iseseisvaks inglise keele õppimiseks tõhusalt

On aeg endalt küsida: Kui enesekindel sa oled? Sinu vastus peaks olema: Täiesti enesekindel. Ja kui see on tõsi, siis tead, et saad kindlasti õppida inglise keelt ise, eks? See on suurepärane! Sest kuhu iganes sa lähed, on inglise keel sinu parim tööriist suhtlemiseks teiste inimestega. Ja kui oled piisavalt enesekindel, võid jätta kõrvale kõik kallid inglise keele kursused ja hiiglaslikud õpikud ning proovida asju oma teed.

Miks õppida inglise keelt iseseisvalt?

Paljud inglise keele õppijad tunnevad end üksi õppides ebakindlalt. Kuid peagi saad aru, et kõik vajalikud ressursid on sul kodus saadaval. Tõde on see, et internet pole mitte ainult sinu parim allikas inglise keele õppimiseks, vaid ka kõige lihtsam viis kodust õppida millal iganes soovid. Ja sul ei pea isegi kogu aeg kodus olema, et õppida. Kui sul on vajalikud ressursid olemas, saad need kaasa võtta ja õppida kus iganes soovid. Parim osa on see, et saad õppida omas tempos, ilma et peaksid järgima õpetaja tunde või klassikaaslaste saavutusi. Saad õppida endale mugavas tempos, mis teeb õppimise tõhusamaks kogemuseks.

8 Viisi, kuidas saada motivatsiooni inglise keele iseseisvaks õppimiseks

Kuidas siis alustada oma iseseisvat õppe teekonda? Esiteks peaksite leidma viisi, mis teile kõige mugavam on, ja midagi, mis teile samal ajal meeldib. See peaks su motivatsiooni üles ehitama, kuni olete valmis kasutama teisi inglise keele iseseisva õppimise meetodeid. Siin on 8 viisi, kuidas alustada täna:

1. Kuula muusikat ja õpi kõik laulusõnad selgeks

Kõigile meeldib muusika. Siiski peate inglise keele õppimiseks pidama kinni inglise lauludest. Mis on sinu hetke lemmiklood? Kas sulle meeldib Ed Sheeran või Maroon 5? Populaarsete lauludega harjutamine on alati parem, sest sa kuuled neid alati mängimas, olgu see siis autos, toidupoes või ostukeskuses. Saate neid kuulata ka ingliskeelsetel raadiojaamadel veebis. Muusikastiili osas võite rocki ja räpi pigem vältida, kuna laulusõnad on sageli hägused (liiga kiired või raskesti kuuldavad). See ei ole hea harjutus teie diktsiooni ja häälduse jaoks.

2. Vaata ingliskeelseid videosid oma huvide kohta

Intervjuude ja arvustuste vaatamine aitab teil tutvuda vestluskeele inglise keelega - kuidas peaksite suhtlema teiste inimestega. See ei pea olema formaalne intervjuu ega arvustus. Võib-olla meeldib sulle tehnoloogia ja soovid rohkem teada saada konkreetse mudeli kohta. Miks mitte kuulata arvustust? Kui sulle meeldivad filmid, saate vaadata intervjuusid oma lemmiknäitlejatega. Mis saab olla parem kui vaadata Tõde või vale koos Johnny Deppiga? Pole oluline, kas intervjuu või arvustus on hiljutine, oluline on see, et kuulate ja õpite päris ingliskeelsest sisust.

3. Vaata ingliskeelseid filme ja telesaateid

Ingliskeelsete filmide ja telesaadete vaatamine aitab samuti parandada su oskust keelt rääkida ja mõista. Sa kuuled paljusid inimesi omavahel rääkimas kasutades kõige uuemaid inglise keele vorme. See aitab sul õppida tavaliselt kasutatavaid slängitermineid, inglise keele kõnekäände ja väljendeid ning laiendada oma inglise keele sõnavara. Kui sul on raskusi arusaamisega, mida näitlejad ütlevad, võid proovida alustuseks subtiitreid kasutada. Kui oled sõnadega rohkem tuttav, proovi subtiitrid eemaldada ja testi oma inglise keele arusaamist.

4. Testi oma grammatikat veebipõhiste inglise keele viktoriinidega

Kui sa õpid iseseisvalt, võib üks võimalik probleem olla see, et võid mööda lasta vigadest, mida teed. Teisalt on see aga üks põhjus, miks inglise keele iseseisev õpe on nii suurepärane - saad alati kontrollida, kas oled õige või vale. Iseseisvatele õppijatele tekib alati küsimus "Kas olen õige?". Üks lihtne viis ennast testida on teha tasuta veebipõhiseid inglise keele teste. Need viktoriinid testivad sinu grammatikat, lauseehitust, arusaamist ja palju muud. Tee neid teste nädalas või kuus, et veenduda, et oled õigel teel.

5. Vestle sõpradega võrgus

Võrgus sõpradega vestlemine on lõbus viis inglise keele iseseisvaks õppimiseks, ilma et sa isegi seda märkaksid. See on erinev õpetajaga rääkimisest või klassis õppimisest või isegi inglise keele kasutamisest tööl, kuna see on lõdvestunud ja keel on lihtne. Sa võid vestelda Facebooki Messengeris, läbi Twitteri säutsude või isegi WhatsAppi häälkõnedega. Vestlus on suurepärane viis inglise keele õppimiseks, sest paned praktikas proovile, mida oled õppinud, juhuslikul ja stressivabal moel. Klaviatuurivestluse kaudu saad kontrollida grammatikavigu enne, kui vajutad enter. Veebipõhiste häälkõnede kaudu harjutad vestluskeelt. Lisaks motiveerib sõpradega inglise keeles rääkimine sind rohkem. Mitte ainult ei saa sa neile tõestada, et su inglise keel paraneb, vaid tunned end ka täidetuna, teades, et saad sõpradega igal ajal vabalt inglise keeles rääkida.

6. Loe e-raamatuid, artikleid ja veebiajakirju

Lugemine on inglise keele õppimisel sama oluline kui kuulamine. Nii lugemine kui ka kuulamine teravdavad meelt ja treenivad sind mõtlema ka inglise keeles. Mitte-inglise keelt kõnelevad inimesed peavad alati inglise keelt oma peas tõlkima, mis viib nende vastuse hilinemiseni. Kuid kui meelt treenitakse inglise keeles mõtlema, on keele mõistmine ja rääkimine lihtsam. Mida rohkem sa loed, seda rohkem kokkupuudet saad inglise lauseehitusega, uute sõnavara ning formaalsete ja mitteametlike kõneviisidega. See tähendab, et sul on palju lauseid valida, kui hakkad inglise keeles rääkima. Internet on täis ingliskeelseid e-raamatuid, artikleid ja ajakirju. Leia ressurss teemal, mis sind tõeliselt huvitab. Kas sulle meeldib kokata, aiatööd teha või lugeda suhetest? Sa võid lugeda kõike, mida soovid, sest iga õpitud uus sõna või uuesti õpitud vana sõna on sinu jaoks lisatud teadmised ja praktika.

7. Kirjuta millestki, millest sa mõtled

Lõpuks pead sa praktikas rakendama seda, mida oled iseseisvalt õppinud. Hea viis alustamiseks on midagi oma käega kirjutada. See ei pea olema avaldatud artikkel veebis, võid alustada lihtsalt isikliku päeviku pidamisest. Enda kirjutatu kokkupanemine paneb kõik su õppimise kokku - kui palju sa tead inglise grammatika, sõnavara ja üldise mõistmise kohta. Pärast kirjutamist võid julgelt oma tööd kontrollida võimalike vigade osas. Selleks on parim panna oma kompositsioon faili, et saaksid kasutada grammatikakontrolli programme vigade jaoks oma töös.

8. Räägi inglise keelt, kuhu iganes sa lähed

Inglise keele praktiseerimine ja õppimine ei tohiks peatuda kodus või inimestega, keda sa tunned. Kui viibid inglise keelt kõnelevas riigis ja lähed ostma konkreetset eset poest, räägi müüjannaga inglise keeles ja ära ole närvis! Et ennast ette valmistada, enne kui kodust lahkud, vaata üle kogu sõnavara, mida vajad küsimuste esitamiseks ja oma eseme ostuks. See aitab sul selgitada, mida sa soovid, ja samuti aitab sul mõista vastuseid, mida kuuled. Ja kui uurid teenuse või toote kohta telefoni teel, räägi inglise keeles. Kui võimalik, proovi rääkida inglise keeles kõikjal, kuhu sa lähed, isegi kui inimene, kellega räägid, pole päris ladus. Oluline on suhtlemine!

Inglise iseseisva õppega hakkama saamine

Ära saa valesti aru, inglise iseseisev õppimine pole lihtne - kuid kindlasti on see võimalik. Kõva töö ja püsivusega on see väljakutse, mille saad ületada. Pead end alati motiveerituna hoidma ja julgustama. Toeta alati ennast ja meenuta endale, miks sa soovid inglise keelt õppida. Lisaks aitab eesmärkide seadmine sul edasi liikuda. Saad endale seada nädalase eesmärgi, näiteks õppida iga nädal 20 uut sõna või rääkida sõbraga ühes vestluses puhtalt inglise keeles. See peaks aitama sul motivatsiooni säilitada. Sa suudad sellega hakkama saada! Usu seda!