Kõik artiklid

4 sammu inglise häälduse kohe parandamiseks

Õige häälduse saamine on üks keerulisemaid asju iga uue keele õppimisel. Kasuta neid 4 sammu, et täna oma enesekindlust suurendada!

1. Kuula väga tähelepanelikult

Sa ei saa oma hääldust parandada, lugedes inglise keelt. Pead kuulma sõnu valju häälega hääldamas. Kasuta podcaste, audiokirju või muusikat. Kuula väga tähelepanelikult, kuidas iga sõna on öeldud emakeelse kõneleja poolt. Harjuta kõneleja aktsendi jäljendamist. On palju heli- ja videotunde, mis on spetsiaalselt loodud selleks, et aidata sul oma hääldust parandada.

2. Kuula ennast väga hoolikalt

On üks asi kuulata emakeelse kõneleja aktsendi väikseid erinevusi, kuid teine asi on neid oma kõnes jäljendada! Hea viis selleks on ennast inglise keeles rääkimas salvestada ja seejärel see üle kuulata. Millised sõnad kõlavad ikka nagu sa ütled neid oma emakeelse aktsendiga? Kas suudad täpselt välja tuua, mis on selle juures häälduses, mis ei kõla päris õigesti?

3. Pööra tähelepanu rõhule ja intonatsioonile

Üldiselt rõhutavad inglise keeles sõnad enne viimast silpi, seega kui proovid öelda uut sõna, on kõige kindlam proovida just seda. Siiski ei järgi kõik inglise keele sõnad sama mustrit ja inglise keele sõnad võivad sageli muuta oma tähendust, olenevalt sellest, millist silpi sa rõhutad. Näiteks võtke sõna "present". Kui hääldad selle "PREsent", tähendab see kas kingitust ("Ma tõin sulle sünnipäevaks kingituse") või seda, et keegi/miski on toas kohal (näiteks "Ta oli koosolekul kohal"). Kui hääldad selle "preSENT", saab sellest tegusõna, mis tähendab midagi näidata või kellelegi midagi anda ("Sooviksin tutvustada oma uut maali."). On väga oluline see õigesti saada, et kõlada ladusalt.

Alustage inglise keele õppimist juba täna!

Looge tasuta konto ja alustage inglise keele õppimist juba täna!
Loo konto