Kõik artiklid

Inglise keel kogu maailmas: kui paljudes riikides räägitakse inglise keelt?

Kui räägid inglise keelt, saad suhelda inimestega kuuel kontinendil.

Inglise keelt kõnelevaid inimesi leidub Kanada põhjatipust kuni Aafrika lõunatipuni ja kõikjal nende vahel.

See on suurepärane uudis inglise keele õppijatele!

Õpid tõeliselt globaalset keelt, mis laiendab sinu isiklikke ja professionaalseid kontakte üle kogu maailma.

Esmalt peame määratlema, mida tähendab, et riik on “ingliskeelne”.

Sheffieldi Ülikooli andmetel on 18 riiki, kus enamik elanikkonnast räägib emakeelena inglise keelt. Need riigid hõlmavad kogu maailma, alates Kanadast ja Bahamadest kuni Austraaliani.

See arv on aga kaugel lõplikust, sest see ei hõlma riike, kus inglise keel on ametlik keel, kuid mitte peamine kõneldav keel. Rohkem kui 50 riiki on ametlikult määranud inglise keele ametlikuks keeleks, kuid paljudes neist - näiteks Kamerunis - ei räägi kõik inimesed tegelikult igapäevaelus seda keelt.

Mõnes riigis on inglise keel de facto ametlik keel. See tähendab, et see on peamine igapäevaelu ja töö keel, kuigi seda pole ametlikult riigikeelena määratud. Näiteks USA-s ei ole ametlikku riigikeelt, kuid inglise keel on de facto ametlik keel.

Lõpuks on veel palju teisi riike, kus inglise keelt räägitakse vähemuskeelena. Teisisõnu, ainult osa elanikkonnast räägib seda või seda kasutatakse ainult teatud kontekstides, näiteks koolis või turismis.

Inglise keelt kõnelevad riigid Ameerikas

Nagu eespool mainitud, ei ole USA-l tegelikult ametlikku keelt, kuid enamik elanikkonnast räägib inglise keelt ja seda kasutatakse hariduses ja valitsuse asjades.

Kanada on teine peamine ingliskeelne riik Ameerikas, kuigi prantsuse keel on riigi teine ametlik keel ja suur osa elanikkonnast räägib mõlemat keelt.

Paljudes Kariibi mere piirkonna riikides räägitakse ka inglise keelt. Siin on riigid ja territooriumid, kus inglise keel on ametlik keel:

On oluline märkida, et kuigi inglise keel on ametlik keel, ei räägi paljudes nendes riikides elavad inimesed igapäevaelus inglise keelt ning võivad peamiselt suhelda hispaania, prantsuse, prantsuse kreooli või muudes keeltes.

Alustage inglise keele õppimist juba täna!

Looge tasuta konto ja alustage inglise keele õppimist juba täna!
Loo konto

Inglise keelt kõnelevad riigid Euroopas

Kas teadsite, et 90% Euroopa koolilastest õpivad mingil haridusperioodil inglise keelt? See ei tähenda aga, et nad täiskasvanuna sujuvalt inglise keelt räägiksid.

Euroopas on mitmeid riike ja territooriume, kus peamiselt räägitakse inglise keelt ja/või kus inglise keel on ametlik keel. Need on:

Inglise keelt kõnelevad riigid Aasias

Aasias on mõned riigid, kus inglise keel on ametlik või de facto ametlik keel, isegi kui see ei ole tingimata peamine keel. Need on:

Indias, Pakistanis ja Filipiinidel on inglise keel ametlik keel, kuigi seda kasutatakse peamiselt valitsuses ja hariduses. Singapuris on inglise keel ametlik ja laialdaselt räägitav keel.

Nüüd, kui teate, kui paljudes riikides räägitakse inglise keelt, on aeg oma inglise keele oskust harjutada! Loodetavasti aitab see nimekiri motiveerida teid õppima, kuna keeleoskus avab uksi paljudesse erinevatesse riikidesse üle maailma. On palju inimesi, kes õpivad inglise keelt, nii et olete heas seltskonnas, kui harjutate inglise keele rääkimist ja lugemist ning valmistute lisama selle oma igapäevaellu.